Dorpsarchief van

Archief

Categorie: Afbeeldingen

Sub-categorie: Ansichtkaarten

Eewal noordzijde

Eén in kleur en de ander zwart/wit maar hetzelfde onderwerp. Beiden zijn uitgegeven door P. Tolsma

Skûtsje ‘Hoop op Welvaart’

Repro van ansichtkaart met gezicht op de Iewâl

Prentbriefkaart Eewal Woudsend

Deze ingekleurde ansichtkaat werd verstuurd vanuit Woudsend door D. Feenstra aan de heer JC Zijlstra te Amsterdam. Feenstra melde: Zeer geachte hr. Zijlstra Na een heel goede reis (die natuurlijk héél lang scheen) ben ik hier in goede welstand gearriveerd en trof alles hier in de beste stemming aan. De mijne is natuurlijk ook nog steeds onverbeterlijk ect.. Zie 2e afbeelding. Helaas is de postzegel verdwenen en kunnen hierdoor geen jaar vast

Eewal Woudsend

Een ansichtkaart met de houtzaagmolen “De Hoop” op de achtergrond. Deze foto is gemaakt vóór 1920, de molen staat hier nog in volle glorie.

Eewal Woudsend

Deze foto is van begin van de 20st. eeuw. De houtzaagmolen De Jager heeft alle wieken nog en achter de houtzaagmolen zie je een kleinere molen. Dit is een poldergemaal.

Vosselaan / Vosseleane

De Vosseleane is genoemd naar de Doopsgezinde dominee Vos. De heer Vos heeft maatschappelijk veel voor Woudsend betekend. Als medeoprichter en bestuurslid van “Dorpsbelangen” zijn in de loop der jaren veel zaken op de rails gezet. Ook was ds. Vos één van de initiators van het ontstaan van de begrafenisvereniging “De laatste eer”. Ter info: De begrafenissen werden voordien geregeld door de buurt (burenplicht). Elke buurt deed dit op haar eigen

De Midstrjitte

De beide kanten van de hedendaagse Midstritte in vroegere jaren. Op de twee prentbriefkaarten zijn de tekeningen te zien van Jan Bulthuis (1750-1801). De tekeningen zijn van omstreeks 1790. Hiervan zijn kopergravures gemaakt door C.F. Benschop (1736-1814). Dezen zijn in bezit van “Het Fries Scheepvaartmuseum”

Vosseleane

2x ansichtkaarten van de ingang naar Woudsend

Vosseleane

Gezien het autotype jaren ‘30?

1 2 3 4 5 6 | | »