Dorpsarchief van

Archief

Categorie: Audiovisueel

Historisch Woudsend in Zwart-Wit

Deze DVD is door de Historische Kring Woudsend samengesteld uit een vijftal unieke historische 8 mm films over het dorpsleven van Woudsend. De eerste film dateert uit 1938 en is gemaakt door veearts Hoekstra uit Sneek. De film is opgenomen tijdens de viering van het 40-jarige regeringsjubileum van Koningin Wilhelmina, op 6 en 7 september. De tweede en derde film zijn gemaakt rond 1952/1953 in opdracht van een bekende zakenman, de heer J.W.L. A

De 14 van Friesland

Een documentaire over het skūtsjesilen in 1985, toen Keimpe van der Meulen met het Woudsender skūtsje kampioen werd.

Skūtsjesilen 1991

Samenvatting van het kampioenschap van het Woudsender skūtsje met schipper Teake van der Meulen.

Gespreksopname uit 1971

Geluidsopname uit 1971. Berend Okma, Binne Westerhof en Harmke van der Werf-de Jong praten over Woudsend van toen (1971) en vroeger. Uit het project Soundbites, een verzameling geluidsopnamen van dialecten.

Wāldsein Fersekeringen

Een radiodocumentaire over Woudsend Verzekeringen, uitgezonden door Omrop Fryslān op zondag 24 januari 2010 in het programma 'Buro de Vries'. Samenstelling René Koster.

Kerkepad '88

Opname van de NCRV TV-uitzending 14 juni 1988 van Kerkepad Friesland - In en om het Gaasterland (route 3). Bezocht worden kerken in Lemmer, Wyckel, Haricht, Woudsend en Sloten. Kerkepad was op de zaterdagen 18 en 25 juni 1988.

Wordt Vervolgd

Gedeelten uit de TV-uitzendingen van Wordt Vervolgd op 27 november en 4 december 1989. De dvd bevat de clip 'Hoedje Toe en Toekan' met Arne Jansen en kinderen uit Woudsend en is opgenomen in Woudsend, en de clip 'Troetelbeertje' met Corry Konings en het jeugdkoor 'De Marklanken', opgenomen in Wolvega.

It paad werom: Wāldsein

TV-uitzending van Omrop Fryslān, uit de serie 'It paad werom': Wāldsein, it wie śs bedriuw'. Het verhaal over Woudsend Verzekeringen waarvan de merknaam in 2005 verdween om op het gaan in Fortis ASR. In 2012 gaat de vestiging van ASR in Woudsend dicht. Uitzenddatum: 23 maart 2010.

Skūtsjesilen 1968

Impressies van het skūtsjesilen met beelden van het Woudsender skūtsje met schipper Klaas van der Meulen.

40 jaar Skūtsjesilen

TV-documentaire van de NCRV over 40 jaar Skūtsjesilen van de S.K.S. in 1985, het jaar dat het Woudsender skūtsje met schipper Keimpe van der Meulen in de laatste wedstrijd op het Sneeker Meer kampioen werd. In deze documentaire ook beelden uit het Polygoonjournaal.

1 2 | | »